Skoči na glavno vsebino
Select Page

Sončkov dan

V petek, 6. 10. 2023, je na naši šoli potekal tehniški dan, poimenovan Sončkov dan. Drugo leto zaporedoma je potekal na temo duševnega zdravja otrok in mladostnikov. Z mlajšimi učenci smo se pogovarjali, brali zgodbe, ustvarjali kamenčke prijateljstva, izvedli uro športa na prostem in si izdelali “počutometre”. V 3. razredu sta nas obiskala terapevtska psa in nam pod vodstvom svojih lastnic pokazala, kaj znata.

Tudi na predmetni stopnji so bile dejavnosti zelo različne in zanimive. Učenci so se preizkusili v izdelovanju antistresnih krogel v origami tehniki. V 6. razredu nas je obiskal terapevtski pes in nam pod vodstvom svoje lastnice pokazal kar nekaj trikov, ki jih zna izvesti. Našo knjižnico smo spremenili v »živo knjižnico«, v kateri so se učenci osmih razredov pogovarjali z živimi knjigami. V 9. razredu so se učenci udeležili delavnic na temo duševnega zdravja v okviru projekta Trialog.

Nekaj utrinkov Sončkovega dne si lahko ogledate na fotografijah.

učiteljici Anja Gradišnik in Janja Horvat

Teden otroka na naši šoli

Teden otroka obeležujemo vsako leto v prvem oktobrskem tednu. Tudi letos smo ga učenci in učitelji preživeli malce drugače kot ostale dni v letu. Dejavnosti so predlagali učenci oz. predstavniki oddelkov na srečanjih otroškega parlamenta.

V ponedeljek smo se v drugem odmoru posladkali z domačo rolado. Res je bila dobra, za kar gre zahvala našim marljivim kuharicam.

V torek je bil na naši šoli »narobe dan«. Po šoli so se sprehajali učenci, oblečeni v pižame, športne drese, v narobe obrnjena oblačila, z dvema različnima nogavicama, čevljema ali copatoma in še kaj bi se našlo. Smeha ni manjkalo.

V sredo so učenci pokazali, da njihova domišljija nima meja. Bil je dan »drugačnih šolskih torb«. Učenci so šolske potrebščine prinašali v mačjih kletkah, v vozičkih za dojenčke, v različnih škatlah, potovalkah, nakupovalnih košarah, celo v ptičji kletki, na obešalnikih, v posodi za kruh, loncih, v sefu in še v marsičem. Nekateri so se lotili izdelave šolske torbe tudi doma. Najboljši trije na razredni stopnji in najboljši trije na predmetni stopnji so dobili sladke nagrade.

V četrtek smo si privoščili malce podaljšane odmore, saj so bile ta dan ure pet minut krajše in odmori pet minut daljši.

Zadnji dan v tednu je bil prav tako zelo pester, saj smo skozi različne dejavnosti izvedli tehniški dan, poimenovan Sončkov dan.

učiteljici Anja Gradišnik in Janja Horvat

Dostopnost