Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dodatne storitve šole

ŠPORTNI PROGRAMI

Športni program obsega v 1. in 2. triletju  1 uro športne vzgoje na teden , tečaje drsanja, plavanja, tenisa ter vsako leto eno do dve šoli v naravi. V program je vključeno tudi pohodništvo in gorništvo, ki obsega najmanj tri eno- ali večdnevne izlete v naravo na bližnje in daljne vrhove po Sloveniji.

Zakaj športni programi?

Učenci nadgradijo znanja oz. spretnosti plavanja, drsanja, smučanja, teka na smučeh, plesa, naučijo pa se tudi osnovnih udarcev pri tenisu in obvladajo vsaj eno športno igro, vzljubijo gibanje v naravi.

POUK OB RAČUNALNIKU IN FAKULTATIVNI POUK RAČUNALNIŠTVA

Pouk ob računalniku in fakultativni pouk računalništva potekata v sodobno opremljeni računalniški učilnici, ki omogoča pouk različnih predmetov, prispeva pa tudi k višjemu nivoju računalniške pismenosti učencev.

TEČAJNI IN FAKULTATIVNI POUK TUJIH JEZIKOV

Tečaj nemškega jezika poteka v 1. in 2. razredu, fakultativni pouk nemščine pa poteka v 3., 4., 5. in 6. razredu. V njem dobijo učenci znanja in spretnosti za kvalitetno nadaljevanje učenja tega tujega jezika. Vsako leto se preizkusijo na tekmovanjih iz poznavanja nemškega jezika in tekmujejo za nemško bralno značko. Za posamezne razrede organiziramo tudi vsakoletne ekskurzije v tujino.

ŠOLA V NARAVI

Šolo v naravi organiziramo v 3., 5. in 7. razredu za vse učence ter za učence športnih programov. V vsakem razredu se izvajajo po posebnem programu, za vse pa je značilno, da učenci pridobijo veliko najrazličnejših znanj, predvsem pa bolje spoznajo drug drugega, se naučijo živeti z drugimi in tako oblikujejo boljše medosebne odnose. Spoznajo tudi nove kraje in ljudi, se sprostijo in si naberejo novih moči za šolsko delo.

RAZŠIRJENI PROGRAM INTERESNIH DEJAVNOSTI

Razširjeni program interesnih dejavnosti omogoča veliko izbiro športnih in drugih dejavnosti. Športne aktivnosti vplivajo ne samo na zdravo rast in razvoj, ampak tudi na zdravo in koristno preživljanje prostega časa.

JUTRANJE VARSTVO IN PODALJŠANO BIVANJE

Jutranje varstvo organiziramo za učence od 1. do 4. razreda, podaljšano bivanje pa za učence od 1. do 5. razreda. Pri podaljšanem bivanju skrbimo, da učenci v šoli opravijo domače naloge in aktivno preživijo prosti čas. Veliko časa preživijo na prostem, rišejo, likovno oblikujejo, poslušajo glasbo …

Najnovejši prispevki

Naše dejavnosti

maj 2024
P T S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
(Skupno 2.214 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost