Skoči na glavno vsebino
Select Page

Proslava ob dnevu državnosti

Ob prihajajočem dnevu državnosti smo se v petek, 21. junija 2024, zbrali na šolski proslavi. V prvem delu smo razmišljali o pomenu praznika, državnih simbolih in domoljubju, v drugem pa smo se prepustili mislim na počitniške dni. Vse to so spretno povezali učenci z dramskimi prizori, deklamacijami, petjem in plesom.

Številni nastopajoči so s svojimi mentorji dokazali, da imamo na šoli veliko raznolikih talentov in da skupaj zmoremo pripraviti program, v katerem najde prav vsak kaj lepega zase.

Obisk študentov s Kitajske in Češke

Danes, 18. 6. 2024, so nas v sklopu programa Erasmus+ in v sodelovanju z Univerzo v Mariboru obiskali študenti s Kitajske in Češke. Pri urah angleščine in geografije so predstavili svoje države in tako smo izvedeli marsikaj zanimivega ter novega, študenti pa so nas navdušili s predstavljenimi državami.

Nova številka šolskega časopisa

Dragi učenci, spoštovani starši in zaposleni na šoli!

Učenke, ki obiskujejo novinarski krožek, so se potrudile in pripravile še eno zanimivo številko šolskega časopisa. V njem boste prebrali intervjuja z učiteljicama športa in intervju z izjemno uspešno devetošolko. Bogata sta tudi literarni in likovni kotiček.

Glasilo najdete na naši spletni strani pod zavihkom O šoli/Šolsko glasilo in na priloženi povezavi (http://www.os-tabor1.si/solsko-glasilo-puscica-2023-2024-st-2/).

Želimo vam prijetno branje.

Uredniški odbor Puščice

 

Zaključna ekskurzija 3. razredov

V četrtek, 13. 6. 2024, smo se z učenci 3. razredov odpravili na zaključno ekskurzijo v Rogatec. Najprej smo si ogledali prostore dvorca Strmol – grajsko črno kuhinjo, stalno zbirko sodobne likovne umetnosti, spominsko sobo Branka Hofmana, baročni salon, pokukali pa smo tudi v nov Rokodelski center Rogatec. Nato smo se odpravili do muzeja na prostem, kjer smo se udeležili delavnic izdelovanja žulik in nunalc, preizkusili smo se v hoji s hoduljami, spoznali delo kovača in si ogledali staro kmečko hišo ter njene prostore. Imeli smo se res lepo!

Razredničarke 3. razredov

Dostopnost