Skoči na glavno vsebino
Select Page

Teden otroka obeležujemo vsako leto v prvem oktobrskem tednu. Tudi letos smo ga učenci in učitelji preživeli malce drugače kot ostale dni v letu. Dejavnosti so predlagali učenci sami oz. predstavniki oddelkov na srečanjih otroškega parlamenta. Tako smo dejavnosti organizirali po željah otrok:

V ponedeljek smo se med odmori posladkali s slastnimi čokoladnimi palačinkami.

V torek so učenci 1. razredov in predmetne stopnje izvedli športni dan, učenci od 2. – 5. razreda pa so ostali v šoli in uživali v družabni urici. Takrat so namreč lahko v šolo prinesli svoje igrače in družabne igre.

V sredo smo si »privoščili« malce daljše odmore in krajše učne ure. Najbolj pa nas je navdušil rekreativni odmor, v katerem smo dobro razmigali naša telesa.

Četrtek je bil poln smeha, saj je na šoli (že tradicionalno) potekal »narobe dan«. Po šoli so se sprehajali učenci, oblečeni v pižame, športne drese, v narobe obrnjena oblačila, z dvema različnima nogavicama, čevljema ali copatoma in še kaj bi se našlo.

Zadnji dan v tednu je bil zelo dinamičen, saj smo v okviru tehniškega dne, poimenovanega Sončkov dan, izvedli številne dejavnosti. Tema letošnjega in prihodnjega šolskega leta, v povezavi z Otroškim parlamentom, je Šolski sistem. Na šolo smo povabili številne goste, ki so nam predstavili šolske sisteme v različnih državah. Slišali smo, kako poteka pouk v Španiji, Ameriki, Mehiki in Indiji. Učenci razredne stopnje so ustvarjali simbole teh držav, medtem ko so učenci predmetne stopnje poglabljali svoje znanje s primerjavo slovenskega šolskega sistema z izbrano državo. Pri tem so uporabljali tablice in telefone ter spoznavali uporabno vrednost interneta.

Nekaj utrinkov Sončkovega dne si lahko ogledate na fotografijah.

učiteljici Anja Gradišnik in Janja Horvat

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 25)
Dostopnost