Skoči na glavno vsebino
Select Page

Vsem učencem naše šole smo omogočili možnost, da nadgradijo operacijski sistem Windows, ki ga uporabljajo na domači napravi. Vsak učenec je upravičen do 1 licence Windows 11 Education Upgrade.

  • Licenca Windows 11 Education Upgrade je nadgradna licenca, pogoj za namestitev je predhodno nameščena ena od licenčnih verzij operacijskega sistema Windows.
  • Za učence Osnovne šole Tabor I Maribor je prevzem licence omogočen na spletni strani https://os-tabor1.onthehub.com
  • Za prevzem namestitvene datoteke potrebujete svoje AAI uporabniško ime in geslo. AAI up. ime je hkrati tudi naslov elektronske pošte, če ste aktivirali Office365 licenco na portalu Oblak365. Navodila za delo z AAI-jem najdete tukaj: http://tabor11.splet.arnes.si/aai-navodila/

Prevzem namestitvene datoteke in aktivacijske kode:

  1. Kliknemo na povezavo: https://os-tabor1.onthehub.com. Zgoraj desno kliknemo  na »Sign In« in se prijavimo z AAI računom.
  2. Izberemo Windows 11 Education.
  3. Izberemo ustrezno različico Windows 11 Education in jo dodamo v košarico (Add to Cart), cena je »FREE«.
  4. Nato je potrebno klikniti na »Check Out«.
  5. V naslednjem koraku na dnu zaslona vpišemo username (to je AAI username, ki je pod okencem tudi že izpisano) in vpišemo svoje ime v drugo okence ter »Accept«.
  6. Vnesemo svoje podatke (Contact information) še enkrat, ter e-pošto z domeno šole (…@os-tabor1.si).
  7. Po zaključku se bo na tej strani prikazal ključ za aktivacijo (Activation key), ki ga prepišemo ali prekopiramo na varno mesto. Potrebovali ga bomo za aktivacijo po namestitvi Windows 11 Education.
  8. Odpre se pdf stran z dodatnimi navodili za prenos. Postopek prenosa je sedaj različen glede na različico Windows-ov, ki jo že imate nameščeno.

Navodila (pdf) >>>

(Skupno 725 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost