Skoči na glavno vsebino
Select Page

Vsako leto na OŠ Tabor I Maribor deluje Otroški parlament. S člani parlamenta se običajno srečujemo enkrat na mesec in na srečanjih poročajo o težavah, ki se pojavljajo v njihovih oddelkih ter podajajo predloge za izboljšanje delovanja šole. V mesecu marcu potekajo intenzivne priprave dveh delegatov/delegatk na regijsko srečanje, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Maribor. V letošnjem letu sta bili predstavnici naše šole učenki 9. razreda, Doroteja Dominko in Šeila Pajić.

Regijsko srečanje je potekalo 21. 3. v dvorani Izum-a in v Domu ustvarjalnosti mladih. Tema je bila, drugo leto zapovrstjo, Duševno zdravje otrok in mladostnikov. Delegati so se po uvodnem nagovoru predstavnika ZPM Maribor razdelili v skupine in odšli v prostore Doma ustvarjalnosti mladih. Tam so obravnavali različne podteme, povezane z duševnim zdravjem. Predstavljali so svoje poglede, razmišljanja in morebitne rešitve v zvezi s to problematiko. Naši delegatki sta pokazali izvrstno poznavanje teme in bili obe izvoljeni, da se kot predstavnici svoje skupine udeležita 34. nacionalnega Otroškega parlamenta, ki bo potekal 8. 4. 2024 v Državnem zboru republike Slovenije. Na njun uspeh smo izredno ponosni in jima želimo, da nas v Državnem zboru zastopata na način, ki sta ga pokazali že na regijskem srečanju: suvereno, zrelo in ponosno.

O svojem uspehu sta Šeila in Doroteja povedali:

»Otroški parlament nama je dal novo izkušnjo in uresničil se nama je pomemben cilj – uvrstitev na državni parlament. Počutiva se izjemno in nestrpno že pričakujeva 8. april. Najina vloga ni le zasedanje in prisotnost na otroškem parlamentu, ampak tudi izražanje mnenj, predstavitev idej, razvijanje sposobnosti sodelovanja in vodenja in še marsikaj.«

Veliko uspeha v državnem zboru vama želimo!

Mentorici Otroškega parlamenta OŠ Tabor I Maribor, Anja Gradišnik in Janja Horvat

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost